Een Colorguard is van oorsprong een showformatie die zomers als onderdeel van een showkorps- de choreografie / show verrijkt, door muziek weer te geven met vlaggen, rifles, linten en andere kleurrijke attributen. Alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline, choreografie en een flinke dosis sportiviteit komen hier tot uiting.  Colorguard is ontstaan in Amerika in de jaren 70, omdat een aantal showbands een extra visueel element toe wilden voegen aan de band. In de loop der jaren zijn colorguard uitgegroeid tot een standaard onderdeel van deze showbands. Ook is deze manier van optreden overgewaaid naar Nederland, en is door een aantal nederlandse drumbands ingevoerd.
Aangezien niet iedereen de beschikking heeft over een drumband zijn er ook een aantal groepen opgericht die zich alleen richten op het uitvoeren van losse shows. Destiny is een van deze groepen.

Om deze groepen een uitdaging te geven is een overkoepelende organisatie opgericht, om voor deze colorguards een wedstrijdcircuit op te richten. Deze organisatie: ” Color Guard Nederland” (CGN) organiseert wedstrijden voor colorguards.

Om alle groepen de mogelijkheid te geven mee te doen worden deze wedstrijden altijd in het winterseizoen gehouden (januari tot en met maart) en wordt afgesloten met nederlandse kampioenschappen. Deze wedstrijden worden de Winterguard genoemd. Dit om de groepen die wel bij een drumband horen de mogelijkheid te geven om ook mee te doen. In het begin was dit vooral gericht op Nederlandse colorguard groepen, maar ondertussen doen er ook een groot aantal buitenlandse groepen mee met deze wedstrijden.